Opening Nationaal Militair Museum (NMM) – december 2014

Opdracht: Marianne Severein is een jaar als interim projectleider Opening werkzaam geweest bij het NMM.

Werkzaamheden

In haar functie als projectleider was zij verantwoordelijk voor zowel de officiële opening als ook voor het publieksweekend dat aansluitend plaats vond. Naast het bewaken van de uitgangspunten van de briefing versus conceptontwikkeling en uitwerking van het programma, was zij de spil tussen de verschillende stakeholders (in- en extern) en stuurde zij het externe bureau (N-Sign Special Event planning) en de interne eventmanagers aan. Daarnaast had zij de verantwoordelijkheid voor het gehele uitnodigingstraject voor alle ontvangsten, de catering, de decoratie en aankleding en uiteraard budgetbewaking.

Concept

Met de titel ‘Eén leven’ is de missie van het NMM ‘het uitdragen van de overtuiging dat de krijgsmacht essentieel is voor onze samenleving’ vertaald naar een ingetogen, doch verrassend belevingsprogramma waarbij met militaire precisie alles werd uitgevoerd.

Realisatie

In een uniek programma werden 30 minuten lang alle krijgsmachtdelen voor het voetlicht gebracht en door middel van muziek, tekst, beeld en live performances kwam het verhaal achter het NMM tot leven. De live monologen van Marcel de Groot werden aangevuld met echte, ontroerende en heroïsche verhalen van militairen en veteranen. De verschillende krijgsmachtdelen gaven acte de presence en legden gezamenlijk de basis voor de onthulling van het nieuwe logo. Koning Willem-Alexander betrad als laatste het podium om letterlijk de laatste hand aan het logo van NMM te leggen en hiermee het museum te openen.

Op 13 en 14 december was het feestelijke openingsweekend waar bezoekers voor het eerst het NMM konden bezoeken.


Paul Ridderhof 11dec14 (1500).jpg

Paul Ridderhof 11dec14 (1500).jpg

Paul Ridderhof 11dec14 (1667).jpg

Paul Ridderhof 11dec14 (1667).jpg

Anne Reitsma Fotografie-1211.jpg

Anne Reitsma Fotografie-1211.jpg

Anne Reitsma Fotografie--10.jpg

Anne Reitsma Fotografie--10.jpg

_MG_6507.jpg

_MG_6507.jpg

_MG_6389.jpg

_MG_6389.jpg